ARA
Gitarlar
DAVUL ve PERKÜSYON
Ses / Işık / Görüntü

Bir Kurt Cobain Çizgi Romanı: ”Who Killed Kurt Cobain?”

Geçtiğimiz günlerde Seattle’da gerçekleşen bir panelde ilgileri fazlası ile üstüne çeken bir çizgi romanın haberi verildi. IDW Publishing‘in düzenlediği panelde tanıtılan bu çizgi roman Kurt Cobain‘in hayatı hakkında, hemde işin ilginç yanı hikayenin Kurt Cobain‘in çocukluk yıllarında sahip olduğu hayali arkadaşı Boddah’ın gözünden ele alınması.

Bahsi geçen çizgi roman Nicolas Otero tarafından hazırlanıyor ve Otero‘nun hazırladığı çizgi romanın Fransız yazar Heloise Guay de Bellissen‘in yazdığı ”Le Roman de Boddah” adlı romandan uyarlandığı da belirtilmiş. Panelde çizgi romanını tanıtan OteroNirvana‘yı 17 yaşındayken Paris’te izlediğinde çok etkilendiğini ve bu ismin hayatında önemli bir yeri olduğunu da dile getirmiş.

Hayatı ve özellikle ölümü çok tartışılan, hayatını kaybettikten uzun süre sonra bile hakkında daha önce hiç duymadığımız şeyler öğrenebileceğimiz ismin hayatını ilginç bir şekilde ele alan bu çizgi roman ekim ayında satışa sunulacak, maalesef biraz bekleyeceğiz.

Hepimize şüphesiz kendini merak ettiren bu çizgi romanın kapağını sizler için hemen aşağıya bıraktık. Buyurun:



Bu haberi David Bowie‘nin de çok güzel yorumladığı ve Bowie versiyonuna hemen buradan ulaşabileceğiniz ”The Man Who Sold The World” adlı parçayı Cobain‘in ağzından dinleyerek bitirelim diyoruz:



Kaynak: SongForNight